Onnea symboloiva kärsä ylhäällä oleva norsu toivotti tervetulleeksi kokkausoppilaat kouluun.
Kurssin konsepti oli yksinkertainen. Aluksi saimme valita 5 erilaista ruokaa, jotka halusimme kokata. Tämän jälkeen kokkasimme ruuat opettajan johdolla ja lopuksi pistelimme ne poskeemme (ja olimme aivan ähkyssä koko loppupäivän :).
Thai-keittiön keskeinen lähtökohta on tuoreet, lähellä tuotetut raaka-aineet. Kurssin ruokatarvikkeet opettaja oli hakenut aamulla torilta. Myös erilaisia maustekasveja, sipuleita ja yrttejä käytetään runsaasti, esim. inkiväärin sukulaista galangalia, sitruunaruohoa ja kaffirlimen lehtiä.
Kokkaus aloitettiin pilkkomalla tuoreet raaka-aineet melko kookkaiksi paloiksi.
Tämän jälkeen siirryttiin hellan äärelle, jossa opettaja ohjeisti työvaiheita.
Thai-keittiössä käytetään makua tuomaan runsaasti erilaisia kastikkeita, kuten soija-, kala-, osteri- ja chilikastiketta.
Myös kookosmaidon käyttö on yleistä. Lehmän maitoa ja gluteeniviljoja ei käytetä oikeastaan lainkaan, joten thai-keittiön antimet sopivat erittäin hyvin maidottomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon.
Lopputulemana saimme aikaan 5 herkullista thai-ruokaa:
Tom Kha Kai = kookosmaito-kanakeitto
Pad Thai = paistettuja nuudeleita thaimaalaiseen tyyliin
Kaow Phad = paistettua riisiä kanalla
Phad Prew Wan = hapanimeläkastike kanalla
Massaman curry kanalla
Kaikki ruuat olivat superhyviä, mutta ykkössijan sai yksimielisesti massaman curry.
Normaalisti syömme koko päivän aikana 2-3 annosta, joten 5 annoksen huitaisu parin tunnin sisällä oli rankka mutta antoisa ponnistus :)
Ihanaa! Sitten kokkaillaan! :) Terkkuja ja tsemppiä uusiin kokemuksiin!
VastaaPoistaTyydyn olemaan nyt jatkossakin Unknown, kun en osaa muuttaa lähettäjää toiseksi. Ei haittaa! Love, Mama
Jep, näin tehdään! Massaman curryyn tulee perunaakin, tykkäät varmasti :) Kiitos samoin, paljon terkkuja ja kivaa viikonloppua!
VastaaPoista