torstai 6. maaliskuuta 2014

Phi Phi - ainaisen sunnuntain saaret

Jätimme 10 päivän jälkeen taaksemme Ao Nangin ja suuntasimme mantereelta noin 40 km:n päähän Phi Phi -saarille. Saariryhmään kuuluu neljä saarta: Phi Phi Don, Phi Phi Lay, Bida Nai ja Bida Nok. Saaristossa sijaitsee alueen parhaat sukelluskohteet, joten tärkein missiomme on sukeltaa mahdollisimman paljon.



Meille Phi Phi on näyttäytynyt ainaisena sunnuntaina. Ensinnäkin joka päivä on aurinkoinen päivä (Sun day) ja ennen kaikkea päiviemme sisältö on mitä parhainta sunnuntaina. Tyypillinen päiväohjelmamme on seuraava: heräämme klo 6.45 ja teemme aamutoimet eli laitamme kamerat kuntoon vedenalaiskuvausta varten ja suoritamme massiivisen aurinkorasvausoperaation. Astumme bungalowistamme aamun lempeään lämpöön ja linnunlauluun sekä haemme take away -aamiaiseksi kahvia ja fruit shakea, jotka nautiskelemme sukelluskoululla muun sukellusporukan kanssa. Tämän jälkeen suuntaamme satamaan laivalle ja lähdemme sukeltamaan. 


Teemme laivalta kaksi sukellusta, joiden välillä nautimme lounasta Maya Bayssa. Kyseisellä lahdella kuvattiin "The Beach" -elokuva, jota tähditti Leonardo DiCaprio. 


Sukellusten kiinnostavinta antia ovat olleet merihepat, ghost pipe fishit, kilpikonnat ja blacktip-riuttahait sekä moninaiset korallit, upeat maisemat ja valtavat kalaparvet. 

Sukellusten jälkeen palaamme takaisin koululle, huollamme sukelluskamat ja suuntaamme bungalowin uima-altaalle lueskelemaan ja rentoutumaan. Matkalla haemme mukaan fruit shaket. 

Illansuussa lähdemme etsimään jotain purtavaa. Lempiruokapaikaksemme on muodostunut "Orange Place", jonka omistajapariskunnalla on apina ja kissoja. Apina on mitä suloisin veijari, jonka touhuja seuraamme lumoutuneina. Ravintolassa ruokia odotellessa näemme mainion monkey shown, joka korvaa täysin tv:n katselun. Joskus apina ja kissat ovat ravintolan keittiössä ja mietiskelimme, mitä Suomen terveystarkastajat tuumaisivat, jos tekisivät moisen löydön tarkastuksellaan. Joka tapauksessa ruoka on todella maukasta emmekä ole saaneet paikasta minkäänlaisia vatsanväänteitä.



Kuvia sukelluksilta on kertynyt jo melkoisesti. Seuraavassa otoksia tämän päivän sukelluskohteilta Bida Nokilta ja Malongilta. 

































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti