torstai 20. maaliskuuta 2014

Retkeilyä Koh Lantalla

Lanta-saari tarjoaa mainioita retkeilymahdollisuuksia sekä omatoimisesti että ohjatusti. Neljän saaren retkellä pääsee koko päiväksi veneilemän ja tutustumaan lähisaariin sekä snorkkeloimaan sielunsa kyllyydestä. Kävimme kyseisellä retkellä ja kurkistamassa rauhaisaa eloa saarilla nimeltä Koh Ngai, Koh Ma, Koh Chuak sekä Koh Mook.Koh Mookin erikoisuutena on tippukiviluola Emerald Cave, jonka takaa piilosta löytyy kaunis pieni laguuni. Merirosvot käyttivät laguunia aikoinaan ryöstösaaliinsa tilapäiseen piilottamiseen. Laguuniin uidaan tippukiviluolan kautta.Mangrovemetsässä voi käydä melomassa joko valmisretkellä tai omatoimisesti. Valitsimme omatoimisuuden, joten hurautimme saaren itärannikolle skootterilla ja vuokrasimme kajakin.
 Ostimme retkelle mukaan pussillisen banaaneja, joita meidän oli tarkoitus heitellä kajakistamme mangrovemetsässä asustaville apinoille. Toisin kuitenkin kävi. Apinatkin nimittäin valitsivat omatoimisuuden. Kun meloimme mangrovemetsän rantaan tähyillen, näkyisikö jossain apinoita, joille voisimme heitellä banaaneja, yhtäkkiä kokonainen apinalauma rynnisti paikalle kuin tyhjästä. Johtajauroksen näköinen iso apinanköriläs hyppäsi kajakkiimme, nappasi mukaansa banaanipussin, ja häipyi puuhun popsimaan saalistaan. Me emme ehtineet tehdä muuta kuin jähmettyä paikoillemme ja toivoa, että apina tyytyy pelkkään banaanipussiin ja poistuu sitten paikalta. Osa banaaneista tippui veteen, ja näppärät apinat sukeltelivat niitä ylös. Yksi hienohelma-apina kävi myös huuhtomassa maahan pudonneet hedelmät vedessä ennen syömistä. Ihailtavaa käytännöllisyyttä!


Melontaretken jälkeen yllätimme yhden apinan itseteossa rohmuamassa erään pitkähäntäveneen eväsvarastoja. Kädellisten lajien yhteiselossa joudutaan täällä varmasti välillä napit vastakkain.


Omatoimisesti skootteroimme tutustumaan myös itärannikon vanhaan kaupunkiin (Lanta Old Town) ja merimustalaisten kylään (Sang Ga U). Vanhassa kaupungissa asuu nykyisin saaren kiinalaisyhteisö. Vanhaa kalastajien perua on mm vedenpäälle rakentamisen perinne. Skootterin tankkaus hoitui kätevästi tienvarsikojuissa, joissa polttoainetta myydään lasipulloissa.


Elon pieniä jokapäiväisiä nautintoja Koh Lantalla ovat hedelmäshaket, kukat ja upeat auringonlaskut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti