keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Aktiivilomailua Koh Lantalla

Muutimme Phi Philtä noin 40 km:n päässä sijaitsevalle Koh Lantan saarelle. Matka taittui tunnissa lautalla. Matkatavarat lastattiin röykkiöksi laivan kannelle.Asetuimme asumaan mukavaan rantaresorttiin, joka sijaitsee noin 3 km pitkän hiekkarannan päässä. Heti ekana iltana lähdimme laskuveden aikaan lenkille. Kovaa hiekkarantaa pitkin on hyvä juosta ja päätimmekin lisätä aamu/iltalenkkeilyn päiväohjelmaamme mahdollisimman tiiviisti. Resortin edustalla on myös koralliriuttaa, jolla voi käydä snorkkeloimassa ja kaloja moikkaamassa.

Koh Lantalla eli Lanta-saarella ei ole lainkaan julkista liikennettä. Paras tapa tutustua tähän noin 30 km pitkään ja noin 8 km leveään saareen onkin omatoimisesti skootterilla. Eli tuumasta toimeen!


Näköalapaikalta avautuvat maisemat kauas merelle.


Kiinnostava löytö saarella on Mai Kaeo Cave eli tippukiviluolasto. Luolasto sijaitsee sademetsän keskellä ja sinne on puolen tunnin kävely lipunmyynnistä. Luolastoon tutustutaan oppaan johdolla.

Luolaston sisäänkäynti on kapea halkeama kalliossa, josta pujottaudutaan sisään. Sisällä on pilkkosen pimeää, ainoa valonlähde on otsalamput. Luolastossa kuljetaan välillä avaria ja välillä hyvinkin kapeita reittejä pitkin. Välillä noustaan tai laskeudutaan tikkailla seuraavalle tasolle ja välillä ylitetään bamburungoista rakennettua siltaa pitkin rotkoja. Meitä on 5 hengen ryhmä, eli opas, australialainen pariskunta ja me. Ilman opasta olo olisi varsin yksinäinen. Kuvittelemme, että tämäntyyppinen luolasto mutta vedellä täytettynä saattoi olla Norjassa sukellusturmaan johtanut paikka.
Reitin kapein kohta herättää klaustrofobisia tuntemuksia. Meidän pitkää mönkiä kapean tunnelin läpi, jonka takana kuitenkin onneksi aukeaa tilavampi luola.
Luolan asujaimistoon kuuluvat nahkatakkiset lepakot, jotka roikustelevat luolan seinillä.


Tunnin luolailun jälkeen pääsemme takaisin maanpinnalle.


Paluumatkan reitti vie mm. kumipuuviljelmän läpi. Kumipuun neste kerätään runkoon kiinnitettyihin kuppeihin.

Thaimaassa kun kerran ollaan, päätämme suunnata katsomaan maan kansallislajia, thai-boxingia.


Thai-boxingillassa on yhteensä kymmenkunta ottelua. Ensin ottelevat lapset, sitten naiset ja lopuksi miehet. Nuorimmat lapset näyttävät noin 5-vuotiailta ja heidät nostetaan kehään, kun oma ulottuvuus kehään nousuun ei vielä riitä. Ottelut alkavat aina rituaalein, jossa ottelijat kiertävät kehää ja käyvät jokaisessa nurkassa sekä kehän keskellä tekemässä tiettyjä liikkeitä. Ottelut ovat vaihtelevantasoisia. Muutamia tyrmäyksiäkin nähdään. Mukana on myös ruotsalaisnainen ensimmäisessä thai-boxingottelussaan, jonka hän hienosti voittaa. 

Thai-boxing stadionin vieressä sijaitsee kuntosali, jolla järjestetään cross fit -tunteja. Innostumme kokeilemaan lajia ja ulkotreeneissä yli 30 asteen lämpötilassa hiki virtaa vuolaana, kun rehkimme tunnin verran ruotsalaisvalmentajien johdolla. Treeni on hauskaa ja todella tehokasta, siitä muistuttavat lihakset vielä muutaman päivän päästäkin. Yksinkertaisilla liikkeillä ja simppeleillä välineillä saa aikaan koko keholle tehokkaan ja monipuolisen treenin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti