maanantai 17. maaliskuuta 2014

Koh Ha - maisemia, makroa ja valashai!

Koh Ha on viiden saaren rypäs noin 2 tunnin laivamatkan päässä Koh Lantalta. Saarille ominaista ovat jylhät kalliomaisemat, luolat ja läpiuinnit sekä runsas pehmytkoralli ja kalasto.


Olimme kuulleet, että saarten ympäristössä on viime aikoina pyörinyt noin nelimetrinen valashaivauva. Niinpä riemu oli suuri, kun matkalla kapteeni bongasi valashain lilluskelemassa pintavedessä. Tämä oli ensimmäinen valashaihavainto meille (olimme jo alkaneet epäillä, että koko laji on tarua, kun otusta ei koskaan tullut vastaan odotuksista huolimatta).


Teimme Koh Halla 3 sukellusta, joilla tutustuimme saariin nro 1,2,4 ja 5. Katseltavaa ja kuvattavaa oli runsaasti. Makrokohteista kiinnostavimpia olivat harlequin shrimpit, seamoth, leaffish sekä ghost pipe fish nudibrancheja unohtamatta.


Koh Ha 1:llä pääsimme leikkimään joulupukkia ja sukeltamaan kivisen "savupiipun" uumeniin, josta aukeni ulospääsy luolan (=takan :) kautta noin 17 metrin syvyydessä.


Ryhmämme singaporelaissukeltaja painuu piipun uumeniin.


Näkymä "savupiipun" loppuosan luolasta (takasta :).

Samaisella Koh Ha 1:lla on myös hieno katedraaliksi kutsuttu luola.Maisemat olivat kaikkiaan jylhät ja mielenkiintoiset. Näkyvyys oli huippuluokkaa, arviolta 25 metriä, ja kalaa oli valtavasti.


Kilpikonnan viehkeästä seurastakin saimme hetken nauttia.


Kalaa, korallia, simpukkaa, meritähteä ja rapua oli monennäköistä. Merikäärmekin luikerteli paikalla.Upea sukelluskohde, kuuluu ehdottomasti Thaimaan parhaimmistoon Hin Muangin/Daengin ja Similanin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti