perjantai 21. maaliskuuta 2014

Paluu Honkkariin

Thaimaassa saa oleskella ilman viisumia 30 päivää. Hyödynsimme tätä ihanuutta 29 päivän ajan, mutta lopulta koitti aika jättää hyvästit rauhan tyyssijalle.

Saimme esimakua tulevasta ihmiskaaoksesta jo lentokentällä. Sähkökatkoksen jälkeen kuulutettiin porttien muutoksista. Monitorit eivät olleet ajantasalla ja Hongkongin koneemme kanssa samalta portilta tehtiin boardingia myös kahteen muuhun kiinalaiseen kaupunkiin. Pienessä tilassa oli siis kolme koneellista pääosin kiinalaisia matkustajia, jotka etsivät oikeaa jonoa huutaen, tönien, tuuppien ja ryntäillen edestakaisin. Meno oli aivan mahdotonta, kuten eräs länkkärituristi närkästyneesti puhisi ("This is disgusting!!!") Ihmeen kaupalla ihmiset saatiin työnnettyä oikeisiin busseihin ja edelleen oikeisiin koneisiin ja lopulta meininki rauhoittui, kun ihmiset istuivat turvavöihin kahlittuina penkeissään.

Hongkong on erittäin hyvin organisoitu kaupunki. Julkinen liikenne toimii uskomattoman hyvin ollen selkeä ja luotettava, mikä tietysti on elinehto, kun ottaa huomioon ihmispaljouden. Kaduille on Britannian tapaan maalattu ohjeistusta, mihin suuntaan kannattaa katsoa tietä ylittäessä.




Ruuhkametrossa ei tarvitse olla yksin!

Hongkongissa kannustetaan myös terveystekoihin. Metrossa luvataan, että rappusten käyttäminen tuo terveyttä ja onnellisuutta. Flunssaisia pyydetään käyttämään hengityssuojia, jotta pöpöt eivät pääse leviämään.


Hongkongiin oli saapunut kuukaudessa kevät! Nautimme 26 asteen viileydestä täysin siemauksin. Thaimaassa oli keli alkanut muuttua superkuumaksi kohonneen ilmankosteuden myötä. Kaupungin vilinään tottui ja sulautui nopeasti.





Nautimme keväästä tutkailemalla Hongkongin hienoja kaupunkipuistoja. Hong Kong Park sijaitsee aivan bisneskeskustan vieressä, joten sieltä avautuu kiintoisia maisemia, joissa yhdistyvät luonto ja pilvenpiirtäjäarkkitehtuuri.





Puistossa on kivoja yksityiskohtia, kuten tai chi -puutarha, näkötorni ja lintutarha.




Lintutarhassa linnut ovat vapaana tilavassa häkissä, jossa ihmiset kulkevat puiden latvustojen korkeuteen rakennettuja lavoja pitkin. Siivekkäiden bongailu tapahtuu täten pääosin samalla korkeudella, kuin missä linnut oleskelevat, eikä niska kenossa ylöspäin tuijotellen. Jos on kalojen kuvaaminen haastavaa, niin helppoa ei ole myöskään lintukuvaus.











Myös Hongkongin eläintarha sekä kasvitieteellinen puutarha ovat käymisen arvoiset. Kasvitieteellisessä puutarhassa saa nauttia kasvien kauneudesta ja kukkaloistosta täysin siemauksin.





Erilaisia orkideoita on valtavasti.






Lihansyöjäkasvejakin on useita eri lajeja.




Eläintarhan puolella voi puolestaan ihastella mm. flamingoja ja orankeja.



Ravintolalöytö Honkkarissa on gluteenitonta luomuruokaa tarjoava Mana! Se mainostaa itseään nopean hitaan ruuan ravintolana. Ruoka on todella maittavaa ja tuoretta. Ravintolassa kestävät arvot ovat kohdillaan.








1 kommentti:

  1. Heiiii! dziiiisus näitä kaupunkeja, meriä, merenalaisuuksia ja kallioita ja kajakkireissuja ja vaelluksia ja ruokia! Juuri vasta löysin tänne, kun oma reissu (ja siitä toipuminenkin melkein ;-)) ohitse. Tuo on kyllä ihan mieletön harrastus tuo sukeltaminen; ei tuollaisia vaan näe maaILMASSA missään. (huoh - ehkä joskus kokeilen). Olettekohan jo Suomessa? Kuullaan ja nähdään piakkoin rakkaat!!! Terkuin Teija

    VastaaPoista